Wanneer je arbeidsongeschikt wordt is dat al vervelend genoeg. Het kan echter nog vervelender worden wanneer je werkgever zich niet houdt aan de rechten die je hebt in een dergelijke situatie, zoals onlangs bleek uit een zaak die voor de Amsterdamse rechtbank diende. Een werknemer die aangaf dat de druk te hoog werd kreeg hierbij geen hulp van zijn baas, maar werd juist meer en meer onder druk gezet. Bemiddeling liep vervolgens spaak en na een lange juridische weg werd de werknemer uiteindelijk in het gelijk gesteld en kreeg een vergoeding toegewezen.

arbeidsongeschikt-rechten-yuris

Rechten op de werkvloer
Op papier een goede afloop, maar eigenlijk zit je natuurlijk helemaal niet te wachten op zo’n intensieve rechtszaak. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van je rechten wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Zijn er bijvoorbeeld extra voorzieningen nodig om uiteindelijk weer aan het werk te gaan, dan heb je recht op een vergoeding. Voor meer informatie over dit soort voorzieningen kun je ook terecht bij het UWV of een juridisch adviesbureau zoals Yuris Rechtshulp. Bij het UWV kan men je exact vertellen wat er mogelijk is en er zo voor zorgen dat je op een prettige manier toch aan het werk kunt blijven. Yuris Rechtshulp zou in dit geval de arbeidsongeschikte van advies kunnen voorzien door aan te geven op welke rechten hij of zij nog altijd recht heeft. Specialistische bureaus weten immers vaak de exacte ins en outs binnen het rechtensysteem van Nederland.

Uitkering bij arbeidsongeschiktheid
In sommige gevallen is dit helaas niet meer mogelijk. Op dat moment kom je in aanmerking voor een uitkering. Er zijn verschillende uitkeringen. De bekendste hiervan is de WAO, maar er is bijvoorbeeld ook de WAG die juist meer gericht is op een gedeeltelijke deelname aan het arbeidsproces. Naast rechten zijn er ook plichten waar je aan moet voldoen. Zo wordt er verwacht dat je meewerkt aan mogelijkheden om toch weer aan het werk te gaan. Ook het nakomen van gemaakte afspraken is belangrijk. Doe je dit niet, dan kan dit nadelige gevolgen hebben voor je uitkering.