Ben je al een tijdje werkloos of dreig je binnenkort je baan te verliezen? In beide situaties kan bijscholing of omscholing voor jou de oplossing zijn. Lees verder om te lezen op welke manieren dit kan.

Bijscholing tot leidinggevende

Heb je jarenlang fysiek zwaar werk gedaan, maar ben je daarvoor nu arbeidsongeschikt? Dan is bijscholing tot leidinggevende wellicht de uitkomst. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een management opleiding gaat volgen die je leert leiding te geven, zodat je zelfs promotie kunt maken. Je gaat dan bijvoorbeeld leidinggeven aan je collega’s, zodat je het fysiek zware werk niet meer hoeft te doen. Wanneer scholing noodzakelijk is om ander werk te vinden, betaalt het UWV de opleiding.

Leidinggevende

Omscholing naar andere branche

Veel mensen krijgen ook te maken met bezuinigingen in hun sector en raken daardoor hun baan kwijt. De kans op een nieuwe baan in deze sector is dan vaak ook klein. Maar geen nood: je kunt je om laten scholen voor een baan in een andere branche, zoals bijvoorbeeld de technische sector. Hierin is de komende jaren een gigantisch tekort aan personeel.

technisch personeel

Omscholing binnen het bedrijf

Zeker voor mensen in een groot bedrijf die dreigen hun baan te verliezen, kan het interessant zijn om zich om te laten scholen binnen het bedrijf. Je kwaliteiten zijn bekend binnen het bedrijf, dus maak je een goede kans om in een andere functie te komen met een omscholing.